Een ‘zevenzitter’ is een personenauto met zeven zitplaatsen. Voor veel gezinnen is een ‘vijfzitter’ of ‘zeszitter’ al ruim genoeg. Ga je zoeken naar een zevenzitter of achtzitter dan merk je dat het een uitdaging is om een leuke auto te vinden. Vaak kom je dan terecht bij een auto die zwaarder is en daardoor betaal je meer wegenbelasting. Tref je wel een zevenzitter of achtzitter, dan is de prijs in verhouding vaak hoog.

In veel gevallen is een Kinderachterbank de ideale oplossing. Met een Kinderachterbank ontstaan er in een handomdraai extra zitplaatsen. Deze extra zitplaatsen zijn toegestaan voor het vervoer van kinderen met een maximale lengte van 1.35 meter en/of max gewicht van 49 kg (Bron: RDW). Omdat een Kinderachterbank inklapbaar is, blijft ook de bagageruimte beschikbaar voor de dagelijkse boodschappen.

Waar moet uw auto aan voldoen om deze te veranderen tot een zevenzitter?

De belangrijkste eis is dat de vloer in de bagageruimte vlak is en minimaal 75 cm diep, dit betreft de afstand, gemeten over de ‘vloer,’ van de bestaande achterbank tot de achterklep.

Wil je gratis advies op maat?

Neem dan vrijblijvend contact met ons. Wij leveren binnen 5 werkdagen een bankje op maat. De breedte bepaal je zelf. Je hebt gratis keuze uit de stoffering zwart kunstleer of zwart & antraciet Alcantara.